Valg af tagdækker

Tømrer til nyt tagNår du står og skal have lagt et tag på dit hjem kan det ofte være svært at finde den rigtige tagdækker. Valg af tagdækker er et af de store valg lige som at beslutte sig for hvilken tagtype man skal have lagt men hvad skal man lige overveje når man vælger en tagdækker?
Mange vælger ofte den lokale tømrer da de ofte er udmærket til jobbet og i nogle tilfælde billigere end de forskellige tageksperter. Men vælger man forkert kan de i mange tilfælde gå hen og koste mere end man spare, f.eks. hvis taget ikke er lagt rigtigt og din tømrer ikke er medlem af byggaranti som så går ind og dækker de fejl og mangler der måtte opstå. Endnu værre er det ofte hvis man vælger udenlandsk arbejdskraft, vi har over de senere år set en hel del eksempler på folk der har fået lagt et tag og så efterfølgende fundet fejl og mangler, for så at kontakte deres håndværker og bedt om at få dem udbedret. Det viser sig så at håndværkeren slet ikke er til at komme i kontakt med eller til overhoved at finde længere og så hænger man selv på alle problemerne og skal ud og få en anden til at udbedre skader og mangler for en meromkostning. Er du i tvivl om dine muligheder, kan du tage et kik på de forskellige tagtyper

Brug den lokale handyman eller et stort tømrer firma?

Når man så skal have lagt et nyt tag, skal man så vælge den billige lokale handyman eller et stort tømrer firma til at løse opgaven for en? Ofte vil jeg mene det kommer an på hvor står en opgave det er. Er det tale om et mindre tag eller renovering af taget, så er der ofte en del penge at spare ved at bruge en handyman frem for en tømrer. Er det der imod en mere kompleks opgave, så kan det være en god ide med lidt flere folk på opgaven. Et eksempel på et lokalt firma kunne være effectio.dk fra Sæby – din lokale handyman.

Gør det selv

Mange tror også de kan spare en del penge ved at lægge sit tag selv. Har man udstyret og kender man lidt til tagdækning kan det også være rigtigt men i mange tilfælde kan det hurtigt komme til at koste mere selv at lægge det end ved at hyre et professionelt firma til opgaven. Du skal evt. ud og bruge et par tusinde kroner i nyt udstyr til at lægge taget med, du skal ud og leje eller købe stillads og du ender højst sandsynligt med at skulle bruge 3-4 gange så meget tid på det som en professionel ville og det derfor måske var bedst alligevel at vælge en god tagdækker til at løse opgaven for dig.

Hvorfor vælge en pro

En anden fordel ved at vælge en professionel er at man er sikker på at de har erfaring i de fleste tagtyper og derfor bedre kan rådgive om dine muligheder, er hurtigere til at lægge taget da dette er hvad de gør mest, derudover har de alt det udstyr der kræves for at lægge forskellige tagtyper. Derfor er det altid en rigtig god ide at indhente forskellige tilbud inden du går i gang, så får du også mulighed for lige at se håndværkeren an og få en ide om hvilken person der skal står for dit tag inden du skal tage det store valg og vælge den tagdækker som du har mest tillid og tiltro til.


Udgivet

i

af

Tags:

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *