Valg af nyt tag til boligen

Det at vælge et nyt tag er jo lidt af en opgave. Vi vil her komme lidt ind på de forskellige typer af tagmateriale så som metal, tegl, skiffer og beton tagsten og tagplader og måske gøre det lidt nemmere for dig at tage det store valg.

  • Hvad skal man være opmærksom på når der skal lægges et nyt tag på sit hjem?
  • Hvilke typer af tagmaterialer skal man benytte?
  • Tagsten af tegl
  • Tagsten af skifer
  • Valg af tagdækker
  • Tagservice og rengøring

Når der skal lægges nyt tag på et hus er det flere ting man skal være opmærksom på så det ikke ender med at blive en dyr affære. Valg af de helt rigtige materialer som tagsten af tegl eller skifer. Valg af den rigtige tagdækker er blandt de vigtigste ting man skal overveje når der skal lægges nyt.

Nyt tag – hvad skal du vide?

Hvad skal man vælge når der så skal lægges et nyt tag? Dette er altid det helt store spørgsmål, men start med at se lidt på de forskellige materialler, finde hvad fordele og ulemper der er ved f.eks. tegl, skifer eller metalplader og se hvad du lige umiddelbart syntes virker mest lovende og hold det derefter op imod dit budget. Se nogle billeder eksempler på de forskellige typer og når du finder den du mener passer bedst til dit hus, tag en tur rundt i landskaber og se forskellige eksempler på nye tage baseret på dette materiale. Men start med at lave lidt research på Internettet for lige at få en ide om hvad det kunne være interessent i lige netop dit tilfælde. 2 steder hvor du kan starte med at få informationer om dette er bl.a. på:
Tagservice til Tag – Guide til hvordan du selv lægger et nyt tag, hvad du skal tænke på inden for bl.a. tagservice, tagpap, tagrender og hvilke typer af materieller som tegl, tagsten, skiffer, betontag der vil passe til et hus i stil med den type bolig du har.
Nyt Tag – Her flere du flere guides til hvad du skal være opmærksom på inden du lægger et nyt tag, online pris beregnere m.m. hvor du nemt og hurtigt kan få en ide om hvad det vil koste at lægge et nyt tag på din blog alt efter hvad materialer du vælger.
Hvis man kort skal stille de 3 typer af materialer vi har set nærmere på her på denne blog, op imod hinanden vil det se sådan her ud.
Udseende
Natur Skifer > Keramisk Skifer > Tegl > Metalplader > Betontag
Pris
Natur Skifer > Keramisk Skifer > Tegl > Metalplader > Betontag
Levetid
Natur Skifer > Keramisk Skifer > Metalplader > Betontag > Tegl
Så pengene ikke er det store problem kan man med fordel vælge et tag af skifer hvis man ellers syntes om det naturlige look man får ved dette valg. Personligt syntes jeg selv at det vil klart være et godt valg til langt de fleste type af huse som du også kan se på dette billede eksempel her.

Eksempel på tag i skifer
Skifer tag - det perfekte tag til dit hus

Når du så har fundet det rigtige materiale skal du være omhyggelig med at vælge de rigtige fagmænd til jobbet, få et firma der tilbyder tagservice til en fornuftig pris men samtidig har helt styr på hvad de laver. Ofte koster det mere end man spare i ekstra udgifter ved at vælge det billigste tag firma man falder over. Undersøg at du ikke skal betale ekstra for leje af stillads, oprydning efter arbejdet, forsikring til håndværkere osv. Se hvad andre folk skriver om firmaet før du hyre dem så du er sikker på at få et firma du kan stole på og ikke få en slem overraskelse efter jobbet er færdigt i form af ekstra regning eller sjusket håndværk
En anden type tag som er ved at vinde mere og mere indpas på det danske marked er betontag, men denne tagtype vil vi se nærmere på her i løbet af de næste par uger da det er ved at blive en af de mere populære typer af tag her i Danmark.


Udgivet

i

af

Tags:

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *