Hvad kan skifer ellers bruges til?

online marketingUdover at benytter skifer til forskellige tagløsninger når der skal lægges et nyt tag, så bruges dette fantastiske natur produkt også en lang række andre steder. F.eks. til haver hvor mange af de flotte gamle have stier er lavet af natur skifer. Det giver en rigtig stærk sti der kan holde til lidt af hvert, men samtidig beholder det naturlige udseende som passer perfekt til en klassisk have.
Også som væg, køkken og badeværelses fliser benyttes skifer i stor stil, dette er igen på grund af det solide materiale der kan holde til lidt af hvert men hovedsaglig på grund af den flotte og naturlige struktur du finder i skifer sten som giver et meget eksklusivt og rustik udseende der passer til mange hjem hvor de netop forsøger af få en ekstre snert af natur ind i sit hjem så det ikke blive alt for koldt og moderne. F.eks. var vi her sidste uge ude hos alphaweb, et firma der laver online marketing og opsætte et nyt firma køkken, hvor hele bagvæggen var lavet af mørkegrå skiffer, hvilket gav et flot naturligt look.

eksempel på skiffer til skiffertag

Har vi nok skifer?

Skifer er en finkornet bjergart, som hovedsageligt dannes af ler og mudder i bjergrige områder. Der er forskel på kvaliteten af skiffer alt efter hvor i verden det er dannet. F.eks. er norske skifer ofte lysere og hårdere end det du får fra England eller Japan. Det gør også at Norsk skiffer er mere velegnet til tagplader end f.eks. engelsk skifer er, som der imod vil være et bedre valg til væg fliser.
Selv om skifer bliver brugt flittigt, bør vi Da der stadig findes mange store naturlige skifer depot i jorden rundt omkring er dette ikke et materiale der vil slippe op de næste mange år, og derfor vil vi nok se det brugt flere og flere steder de kommende år.

Skifer til tag

hvad er skifer tegl?Især inden for tagindustrien benyttes skifersten i stor stil. Det er rigtig mange som gerne vil have et nyt tag af skifer, da dette giver et rigtig flot og elegant tag, som samtidig har en meget lang levetid og kræver nærmest ingen vedligeholdelse. Desværre er dette ikke en af de billige tagtyper, og derfor ser vi ofte at folk i stedet vælger et tegl eller betontag frem for skifertaget. Men på de lidt finere huse, hvor prisen på tag ikke er så vigtig, så ser vi heldigvis stadig mange som foretrækker et skifertag frem for alternativerne. Personligt er det også en af mine egne favorit tagtyper, og et oplagt valg til de lidt større huse i klassisk stil.

Man siger at skifer vare for evigt, og typisk er det heller ikke selve skiferpladerne som går til, når et gammelt skifertag ikke længere kan bruges. Det er som regel alt andet på taget.

Nu har du fået et lille indblik i hvad skifer er for noget, og hvad det kan bruges til. Et godt og slidstærkt materiale med mange anvendelses muligheder.


Udgivet

i

af

Tags:

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *