Hvis man for første gang skal i gang med at lægge et nyt tag kan det være svært at vide hvilke typer af værktøj som kræves for at få det perfekt job udført. De fleste er nok klar over at en sav og en god hammer er nogle af de typer af værktøj man ikke kommer uden men men hvad er der ellers behov for? Skal man have en drejebænk til at lave de specielle udskæringer som ofte kræves, en kompressor til de mange powertools eller er disse ting ikke nødvendige når der skal lægges nyt tag, hvad enten der er tale som et tegl tag eller skifer tag.
Hvor køber man sit værktøj inden man går i gang, er det nede i det lokale supermarked, i et byggemarked som f.eks. Silvan eller hjem og fix eller benytter man en af de mange online butikker som sælger Kompressor værktøj.

Det kan ofte være et svært valg for mange, men når man snakker værktøj og især det lidt dyrere kompressor værktøj skal man ikke gå på kompromis med prisen. Som med alt andet gælder det at man får hvad man betaler for. Køber du f.eks. en sav i din lokale Netto går det ikke mange timer inden den er døv eller knækket. Køber du derimod en dyr DeWalt boremaskine er chancen for at den holder i mange år betydelig højere. Det samme gælder for køb af kompressor værktøj og diverse tryklufts redskaber som du kan se hver på oversigten over nogle af de online blogs der findes derude om kompressor, brænde, briketter eller nyt tag.

Med en hammer af god kvalitet, en tang til tagrenderne, en sav og vinkelmåler kommer man rigtig langt når der skal lægges nyt tag. Selvfølgelig går nogle af tingene ofte lidt hurtigere ved brug af kompressor værktøj men resultatet bliver ofte lige så godt ved brug af de mere traditionelle typer af redskaber. En stige, et stillads og en majsel er også i mange tilfælge brugbare redskaber til tagbygning. Men husk på at vi byggede også flotte tage som stadig holder den dag i dag uden brug af moderne kompressor værktøj og lignende.

Ofte kan det også være en god ide at få fat i en god vinkelsliber inden man går igen da der ofte er nogle tegl sten der lige hurtigt skal beskæres lidt for at passe ind eller et stykke af tagrenden som skal afkortes inden den monteres. bortset fra dette er det sjældent at der er behov for andre typer af specielle værktøj eller lignende når der skal lægges et nyt tag på din bolig.

Her forleden, var jeg ude i mit brænde skur, som efterhånden er blevet fyldt op med billige briketter. Der var taget gået, og jeg stod netop selv og manglede det helt rigtige værktøj til at ordne taget. Så det endte med at jeg i stedet for at fikse det gamle tag, fik lagt et helt nyt tag i stål, i stedet for.