skifertagEt Skifer tag er uden tvivl et af de bedste typer af tagmaterialer du kan installere på dit tag, så overvejer du et skifer tag er her lidt information om denne eksklusive tagtype.
Skiffer som produkt er stærkt, vandtæt, brandsikker, sterilt, så ingen fejl eller vækster trænge igennem det. Det vil ikke rådne, krølle sammen ved ekstreme temperaturer, det er resistent over for fysiske skader og desuden billigt at vedligeholde, da det yderst sjældent er nødvendigt med vedligeholdelse til skifertage. Disse er nogle af hoved grundene til at mange overvejer at få installeret et skifer tag når der skal lægges nyt.
Et korrekt installeret Skifer tag vil ofte holde resten af din levetid og dine børns!
Det er ikke ualmindeligt, at et skifertag i god kvalitet, til tider kan holde i mere end hundrede år. Dog er der nogle ting du bør gøre for at maksimere dit udbytte af dit tag før tagudskiftning og minimere eventuelle potentielle omkostninger på sigt.

Hvordan du vedligeholder et skifertag

Cirka en gang om året bør du inspicere taget tilstand og kontrollere at der ikke er løse skifers og kamme. Du skal udføre inspektionen eksternt og internt, dvs.både udenfor men også inden for, og tjek omhyggeligt efter for fugt eller fugt oprustning omkring de bærende tag lægter.
Du skal forvente at finde mindre problemer som ofte kræver nogen speciel vedligeholdelse, så som afskalning eller små revner og undertiden en ændring i farve. Disse er naturligt forekommende træk som skifer har og ikke noget som man skal bekymre sig om.
Du bør sikre at alle typer af planter og grene fjernes helt fra taget. Det kan f.eks. være nedfaldne grene efter en storm eller slyngplanter der gror langs husmuren. Disse vil blot øge ophobningen af ​​mos eller andre skadedyr, og selvom skifer i sig selv ikke danne grobund for skadedyr, behøver du ikke ønsker at løbe risikoen.
Hvis du under inspektionen finder noget som giver dig anledning til bekymring bør du rådføre dig med en erfaren specialist inden for tage,en som forstår de spørgsmål du stiller ang. dit skifer tag.
Husk altid at få udført de reparationer der er nødvendige, så snart et problem bliver opdaget. Det eneste der kan påvirke den strukturelle integritet af et skifertag er hvis det bliver forsømt i en længere periode. De steder hvor reparation er påkrævet, kan du med fordel genbrug som mange af de eksisterende skifers som muligt da selve skiferstenene ofte holder længere end resten af taget.

Hvad du ikke skal gøre

Brug aldrig en uerfarne eller ikke professionelle entreprenører til installation eller reparation af dit tag.
Du skal ikke forsømme reparationer eller fej i længere tid. Sørg derfor for at få dem ordet hurtigst muligt.
Vend ikke dine skifersten så du benytter bagsiden til at lægge op af – nogle Tagdækker tilbyder denne service, men undersiden af ​​en vendt skifer er måske ikke altid lige så modstandsdygtige over for vejr og vind som den side der er lavet til at modstå dette.
Brug ikke tjære eller mørtel til at tætne event revner eller sprækker.
Brug altid en autoriserede forhandlere og leverandører når du køber et skifer tag og vær sikker på at det du køber er naturskifer og ikke keramisk eller kunst skifer, på den måde får du det bedste tag og på sigt mest for pengene.