tegl tag

Igennem tiderne har vi brugt at væld af forskellige typer af tagsten, selv i dag er der rigtig mange muligheder med hensyn til valg af tagsten til nyt tag.
Skal det f.eks. være det elegante skifertag eller et praktisk tegl tag? Lad os se lidt nærmere på tagsten igennem tiderne og nogle af de mere populære typer.

Udviklingen i tagsten

Oprindelsen af ​​tagsten er gammel. Tagsten blev opfundet med det formål at dække skrå tage på områder, som har modtaget kraftig regn. Tagene var lavet sådan, at regnvand kan glide ned uden stagnerende på taget. Dag, dog tagsten anvendes til at styrke og supplere den arkitektoniske skønhed af en bygning. De er ikke længere begrænset til visse områder, der modtager mere nedbør. Den alsidighed og holdbarhed tagsten har gjort dem en af ​​de foretrukne bygning tilbehør til bygherrer og arkitekter, som kan puste liv i nye tag. Den eneste lille ulempe ved disse fliser er, at de om proces skal erfarne hænder. Bortset fra beton tagsten, bryder de andre tagsten, når de rammer jorden. Derfor ordentlig pleje der skal tages samtidig med æglæggende tagsten.

Forskellige materialer bruges til at lave tagsten

Den grundlæggende råvarer bruges til at lave beton tagsten er sand, farve pigment, cement og vand. For at forberede lerklinker, er ler og vand, der bruges. Fliserne er bagt i ovnene ved høje temperaturer, til at fordampe vandindhold og meddele styrke til flise. Fliser kan også være formet ud af sten og skifer. Disse er de mest robuste og modstandsdygtige over for alle klimatiske forhold. Afhængigt af farven på stenen, får flise sin skønhed. Skifer tagsten er anden sort af fliser, der er meget udbredt. Disse fliser er tre slags – standard skifer fliser, tekstureret skifer fliser og kandidatniveau skifer fliser.

Fordele ved beton tagsten

De største fordele ved beton tagsten er at de er meget holdbare og modstandsdygtige over for brand. Da den beton tagsten er fremstillet af mennesker, kan du få dem i en række forskellige designs og størrelser. De er endda fås i en række farver. De er de mest udbredte fliser, fordi ikke kun gøre de låne en flot visuel appel til huset, kan de også bruges til mere funktionelle formål, såsom re-tag eller om nyt tag.

Fordele ved tegltagsten

Lerklinker er lavet af naturlige ler. Ingen farve pigment føjes til ler, og disse fliser bevarer deres naturlige farve. De har aldrig falmer. Derfor fliserne når de er installeret behøver ikke at blive trukket ned på grund af reduktion i visuelle appel. Din nye tag vil se nye altid. Naturlig ler er hærdet i ovnene mens fremstillingen tegltagsten og så, de er stærke og modstandsdygtige over for ekstreme vejrforhold. De tilføjer en meget autentisk og charmerende appel til bygningen. De er meget alsidig og kan peppe udseendet af gamle palæer samt passe ind i moderne slanke arkitektur.

Fordele ved skifer tagsten

Skifer tagsten er naturlige tegl, som kan medføre en betydelig forbedring skønheden i en bygning. Skifer er meget holdbare og lav vedligeholdelse materiale, da det er en slags rock opnået under brydning af skifer bjerge. De fås i fem forskellige farver – grå, sort, rød, grøn og lilla. Levetiden for skifer tagsten er 75 år. De er helt modstandsdygtige over for brand og ekstreme fysiske klimaer som sne, varme, slud og haglbyger.